Team

Wie is de podotherapeut in Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Tubbergen?

Mijn naam is Maikel Caarels en ik ben in 2008 afgestudeerd als podotherapeut aan de Saxion Hogeschool Enschede. Inmiddels ben ik werkzaam als podotherapeut in Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Tubbergen. In 2011 ben ik begonnen met de 2-jarige post-HBO opleiding tot sportpodotherapeut aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Deze heb ik in 2013 succesvol afgerond. Daardoor kun je bij mij ook terecht voor sportpodotherapie. Ik kijk graag naar sport maar ben zelf ook actief als crossfitter.

 

Als podotherapeut ben ik in 2009 met mijn eigen praktijk begonnen. Mijn eerste vestiging was een praktijk in Enschede. Inmiddels kun je bij mij ook terecht in Hengelo, Oldenzaal en Tubbergen. Ondanks dat is de kleinschaligheid en persoonlijke benadering gebleven. Ik heb mijzelf voorgenomen dat ik mijn patiënten altijd moet kunnen blijven herkennen. In mijn manifest kun je hierover meer lezen.

 

Je kunt bij mij terecht met zowel reguliere (pijn)klachten van de voet, enkel, knie, heup en/of lage rug als sportblessures. Het mechanisme van het ontstaan van klachten is in veel gevallen hetzelfde: het aangedane deel van het lichaam raakt overbelast. De achtergrond van ieder mens is echter anders, waardoor iedereen een andere benadering vraagt. Bij sporters ontstaan klachten weliswaar door hetzelfde mechanisme, maar spelen er bijvoorbeeld andere krachten mee dan in het dagelijks leven.

 

Ik richt mij op samenwerking en actief herstel van jouw klachten. Helaas zijn blessures aan het bewegingsapparaat vaak niet te verhelpen met een quick fix. Veel blessures zijn overbelastingsblessures. Overbelasting is gedurende een bepaalde tijd ontstaan en heeft daardoor ook tijd nodig om weer te verdwijnen. Inlays zijn een therapie voor de lange termijn, die samen met gedragsverandering in het bewegen voor herstel moeten zorgen. Ik ben van mening dat een podotherapeutische inlay een tijdelijk hulpmiddel moet zijn. Zo snel je klachten zijn verdwenen kijken we naar de mogelijkheden om het dragen van de inlays af te bouwen. Want als het goed is heb je in de tussentijd door bijvoorbeeld oefentherapie je lichaam sterker gemaakt. Daardoor kan het lichaam het weer zelf en is het dragen van inlays niet meer nodig! Hier lees je meer over in mijn werkwijze.

 

Heb je klachten tijdens het sporten of dagelijks leven dan bespreek ik met jou graag de mogelijkheden om tot een oplossing te kunnen komen!

 

Interessegebieden:

 • Bewegingsanalyse
 • Specifieke interesse in knieletsels
 • Specifieke interesse in peesletsels
 • Specifieke interesse in scheenbeenklachten
 • Specifieke interesse in lage rugklachten

 

Werkervaring:

 • 2016 uitbreiding eigen onderneming met vestiging in Tubbergen
 • 2015 uitbreiding eigen onderneming met vestiging in Oldenzaal
 • 2013-2016 docent/onderzoeker opleiding podotherapie Saxion Hogeschool te Enschede
 • 2013 uitbreiding eigen onderneming met vestiging te Hengelo
 • 2011-2013 loondienstverband als podotherapeut (regio Twente)
 • 2009 start eigen onderneming podotherapeut Enschede
 • 2008-2011 loondienstverband als podotherapeut (regio Achterhoek)

WIE WIJ ZIJN