Manifest

Daar sta je dan, in 2008 als net afgestudeerd podotherapeut. Losgelaten in de zorgwereld, waarin na een studie van vier jaar nog wel het één en ander valt te ontdekken. Zowel ontdekken wat je zelf wil en kan, maar ook ontdekken wat je niet wil en niet kan. Onderweg werden mij verschillende dingen duidelijk. De toenemende concurrentie in mijn vak en de daarmee gepaard gaande opkomende commercie. Dat financiële winst ging prevaleren boven wetenschap, boven het werken met mensen. Voor mij was dat per definitie amoreel. Je gaat toch zeker niet een behandeling voorschrijven als deze niet per sé noodzakelijk blijkt? Helaas bleek dat wel de realiteit.

 

Gelukkig kreeg ik in 2009 al een idee. Dat idee werd uitgewerkt, getest onder verschillende namen en onder en franchiseverband, waarna ik in 2014 volledig op eigen benen verder ben gegaan. ProKinesis ontstond, de tegenbeweging werd gestart. Alle kennis en ervaring die ik tot dan toe had opgedaan werden samengebald in dit nieuwe concept. In mijn visie moest het mogelijk zijn om met eerlijk, persoonlijk en authentiek podotherapeutisch handelen bestaansrecht te verkrijgen en te behouden.

 

Ik ben er in de laatste jaren achter gekomen dat:

 

  • Bewegen kan helpen chronische ziekten als diabetes mellitus en hart- en vaatziekten te voorkomen;
  • Dat bewegen leidt tot meer levenskwaliteit;
  • Dat bewegen leidt tot een betere geestelijke gezondheid;
  • Bewegen niet altijd betekent dat je topsport moet bedrijven.

 

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Als we allemaal genoeg zouden bewegen zou dat jaarlijks een karrenvracht aan pillen en dus ook zorgkosten schelen. Bewegen is ook onderdeel van een gezonde leefstijl, waarin voeding misschien wel het meest belangrijk is.  Maar wat als je geblesseerd raakt? Dan kun je even niet bewegen. En dat is jammer, zeker als je de bewuste keuze hebt gemaakt om actief iets aan je gezondheid te doen. Dit is de essentie van het bestaan van mijn bedrijf. Jou helpen te kunnen bewegen, om zo langer gezond en vitaal te blijven.

 

Van oudsher heb ik als podotherapeut leren kijken naar de stand van de voet in relatie tot het lichaam. Dat de voet de oorzaak zou kunnen zijn van vele aandoeningen in het bewegingsapparaat. Kan kloppen, maar dan moet er wel tot ver boven die voet gekeken worden. Want gelukkig is die voet een onderdeel van een complex systeem dat beweging (en dus ook problemen met bewegen) mogelijk maakt. En dat niet alleen: die voet is onderdeel van een lichaam. Een lichaam dat onlosmakelijk met een geest verbonden is.

 

Dat lichaam wordt door mij als geheel gezien en samen met de mensen in mijn brede netwerk van zorgverleners ga ik graag met je aan de slag om tot een oplossing van je probleem te komen. Helaas is het wel zo dat snelle oplossingen vaak niet bestaan. Maar als je bij mij komt kan ik je in ieder geval garanderen dat je:

  • Persoonlijk wordt benaderd;
  • Uitgebreid wordt onderzocht;
  • Een eerlijk advies krijgt over de behandelmogelijkheden;
  • Samen met mij een goede afweging maakt of deze behandeling geschikt is;
  • Altijd een half jaar lang zonder extra kosten een controle of aanpassing van je therapie kunt krijgen.

 

Dat is wat ik je kan bieden en wat ik in de afgelopen jaren verschillende mensen geboden heb.

Wat ik je tot slot nog moet vertellen is dat ik alleen werk. Dat betekent dat ik soms wat minder goed bereikbaar ben. Ik wil dat als je bij mij in de praktijk bent, de aandacht ook echt voor jou is. Daarom bel of mail ik je altijd binnen 72 uur terug. En als ik je terugbel of je een bericht stuur, dan kun je altijd zo snel als mogelijk een afspraak krijgen.

 

Maikel Caarels, september 2016

WIE WIJ ZIJN