Passen die steunzolen wel in iedere schoen?

steunzolen enschede

Passen die steunzolen wel in iedere schoen?

Inlegzolen zijn er in vele soorten en maten. Ze hebben ook verschillende namen. Denk maar eens aan podotherapeutische inlays, inlegzolen, steunzolen of orthesen. Voor dit artikel hou ik de term steunzolen aan, omdat die term (alhoewel niet correct) het meest is ingeburgerd. Het effect van steunzolen is duidelijk: ondersteuning bieden. Maar een zool kan ook corrigerend of drukverdelend werken. Het is maar net welke klachten er zijn en wat ik met de zool wil bereiken. Wat alle soorten steunzolen gemeen hebben is dat ze in een schoen moeten…

Bij veel mensen roept het schoenadvies van de podotherapeut al snel een beeld op van ouderwets, oerdegelijk schoeisel. Niets is minder waar! Trendy sneakers en schoenen met bijvoorbeeld een hakje tot vijf centimeter kunnen gewoon gedragen worden. Ik doe daar geen concessies aan, want ik wil zelf ook trendy schoeisel willen dragen. Bovendien is er nog niet zoveel bekend over de vermeende negatieve invloed van verkeerd schoeisel op onze voeten (tenzij het hoge hakken zijn… ;-)). Wil je weten welk schoeisel geschikt is? Lees dan ook eens mijn blog hierover en kijk de video over het schoenadvies.

Wanneer je bij mij in de praktijk steunzolen krijgt dan mag je er vanuit gaan dat ze in je huidige (favoriete) schoeisel kunnen. Ik zorg dat ze passen en comfortabel in het schoeisel van jouw keuze gedragen kunnen worden. Linksom of rechtsom, het lukt altijd. Dat kan door tijdens het fabricageproces te variëren in hoogte en breedte van de correcties en door de juiste leest te kiezen. Soms is daarna nog handmatige aanpassing nodig. Ook voor sportschoenen en voetbalschoenen kan ik zorgen dat de steunzolen exact passen!

In uitzonderlijke gevallen kan aanpassing van de schoenkeuze echt noodzakelijk zijn. Maar wees gerust: dat komt bijna niet meer voor! En mocht het voorkomen, dan mag je van mij een eerlijk advies verwachten. Soms is immers een verandering van schoengedrag nodig om van klachten af te komen.

Geen reactie's

Geef een reactie