3D Inlegzolen van ProKinesis, gemaakt door de 3D printer

Onze 3D inlegzolen komen vanaf nu uit de printer

In februari 2021 hebben wij een hele mooie innovatie in onze praktijk in gebruik genomen. Wij produceren onze inlegzolen vanaf nu met een 3D printer. Daarmee zijn wij samen met een collega podotherapeut uit de regio de eerste praktijk in Twente.

Voorheen werd de productie van onze inlegzolen door een bedrijf uit Nijverdal gedaan. Hiervoor ontwierpen wij jouw inlegzolen in de software en werden deze uit een kunststof blok gefreesd. Dat leverde een fantastisch product op. Uiteindelijk hadden wij de wens zelf meer controle over het volledige proces uit te oefenen. Daarom hebben we gekozen voor de 3D printer van PodoPrinter. Een Duits-Nederlands bedrijf met roots in Limburg.

Hoe werkt het?

Wij ontwerpen nog steeds jouw inlegzolen, maar dan in de software van de 3D printer. Nadat wij de 3D inlegzolen hebben ontworpen worden deze omgezet naar een bestand. Dit bestand stoppen wij in de printer en deze produceert de 3D inlegzolen van lichtgewicht en materiaal. Dit materiaal wordt geleverd in de vorm van een draad. Deze wordt gesmolten en vervolgens door de printkop laagje voor laagje opgespoten, tot er een 3D inlegzool ontstaat.

Voordelen

  • Jouw podotherapeut heeft 100% controle over het proces
  • Levering van jouw 3D inlegzolen is de volgende dag mogelijk
  • 98% minder afval dan bij de conventionele productiemethoden, het materiaal is recyclebaar
  • Lichtgewicht én slijtvast materiaal met levensduur van minimaal 1 jaar
  • Hetzelfde comfort als bij de conventionele productiemethoden
  • Gepersonaliseerd product
  • 100% reproduceerbaar
  • Makkelijk aan te passen als het toch niet helemaal zit zoals het moet zitten

3D Inlegzolen van ProKinesis

Wil je meer lezen over onze 3D inlegzolen? Check dan de volgende blogs:

Afspraak maken?

Heb jij pijnklachten in je voet, knie, heup en/of lage rug en wil je graag dat wij je verder helpen? Maak dan hier online je afspraak.