Wat kunnen wij voor je doen?

Klachten aan het bewegingsapparaat kunnen je dagelijkse bezigheden behoorlijk verstoren. Opeens is bewegen niet meer zo vanzelfsprekend. Op deze pagina hebben wij onze werkwijze uitgewerkt tot een stappenplan. Onderaan zie je de verschillende consulten en behandelingen. Ook kun je doorklikken naar de tarieven. 

Twijfel je of wij iets voor je kunnen betekenen? Kennismaken via een gratis screening kost niets. Deze is te boeken via onze online agenda.

 • stap 1

  Wat is de oorzaak van je klachten? Met ons uitgebreide vraaggesprek en lichamelijk onderzoek sporen wij de oorzaak van je klachten op.

 • stap 2

  Van oorzaak naar oplossing.
  Na het onderzoek leggen wij op basis van de bevindingen uit het onderzoek uit hoe jouw klachten zijn ontstaan. Daarna krijg je een advies dat is afgestemd op jouw wensen en klachten. 

 • stap 3

  Comfortabele inlegzolen mét actieve aanpak. Wij gaan vaak voor een gecombineerde aanpak: inlegzolen met oefentherapie, waardoor je op termijn ook weer zonder inlegzolen verder kan. Daarbij stellen we doelen op waar we bij de controle op terug komen. 

 • stap 4

  Een betere kwaliteit van bewegen én leven. Na 8 weken kom je op controle. We bekijken of de gestelde doelen zijn gehaald. Zo niet, dan gaan we door tot dat wel het geval is. In het eerste halfjaar na het afleveren van de inlegzolen brengt dat ook geen extra kosten met zich mee. 

Wij bieden al onze podotherapie diensten aan in Enschede Hengelo Oldenzaal

Een podotherapeutisch onderzoek is geschikt voor iedereen die klachten van de voet, enkel, knie en/of lage rug ervaart tijdens het dagelijks leven. Heb je deze klachten ook tijdens het sporten? Kies dan voor sportpodotherapie. In dit onderzoek krijg je:

Een uitgebreid vraaggesprek waarbij we verbanden proberen te leggen tussen jouw klachten en historie. Een onderzoek van de mobiliteit en stabiliteit van de gewrichten in het been. Een analyse van je houding. Een video van je looppatroon. Een drukmeting en een uitgebreide bespreking van de bevindingen die wij hebben gedaan

Een sportpodotherapeutisch onderzoek is geschikt voor iedereen die klachten van de voet, enkel, knie en/of lage rug ervaart tijdens het sporten. Heb je deze klachten ook in het dagelijks leven? Kies dan ook voor dit onderzoek. Wij passen het onderzoek aan jouw sportspecifieke situatie aan. In dit onderzoek krijg je:

Een uitgebreid vraaggesprek waarbij we verbanden proberen te leggen tussen jouw klachten en historie. Een vraaggesprek over de sport die je beoefent. Een onderzoek van de mobiliteit en stabiliteit van de gewrichten in het been. Een analyse van je houding. Een video van je looppatroon en relevante sportspecifieke bewegingen. Een drukmeting en een uitgebreide bespreking van de bevindingen die wij hebben gedaan

Heeft jouw zoon of dochter klachten van zijn of haar voet, enkel, knie, heup en/of lage rug? Doet je zoon of dochter aan sport en heeft hij of zij daarbij klachten? Kies voor ons podotherapeutisch onderzoek. Wij passen het onderzoek aan de leeftijd en sport van jouw zoon of dochter aan. In dit onderzoek krijg je:

Een uitgebreid vraaggesprek waarbij we verbanden proberen te leggen tussen jouw klachten en historie. Een vraaggesprek over de kindertijd. Een onderzoek van de mobiliteit en stabiliteit van de gewrichten in het been. Een analyse van de houding. Een video van het looppatroon en relevante sportspecifieke bewegingen. Een drukmeting en een uitgebreide bespreking van de bevindingen die wij hebben gedaan

Als we naar aanleiding van ons lichamelijk onderzoek geen duidelijk beeld krijgen kunnen we in overleg met jou besluiten een echografisch onderzoek te doen. Daarmee brengen we botten, spieren en pezen in kaart. Hierdoor krijgen we een duidelijker beeld van wat er aan de hand is en hoe we dit kunnen behandelen. 

Je kunt een echografisch onderzoek ook als aparte afspraak inplannen. Achteraf ontvang je een rapport met beelden. 

Een voor de regio Twente unieke dienst voor hardlopers, wielrenners en triatleten die prestaties willen verbeteren. Dit duursportlab hebben we in samenwerking met de bewegingswetenschapper van Pro-F Professionele Fysiotherapie opgezet op onze praktijklocatie in Enschede. 

Kijk hier voor meer informatie en het maken van een afspraak. Lees hier ons blog over het duursportlab. 

Onder de naam Hielspoor Twente hebben we in samenwerking met de manueel therapeut van Pro-F Professionele Fysiotherapie op onze praktijklocatie in Enschede een gezamenlijk hielspoorspreekuur. Met een gecombineerde afspraak bij podo- en manueel therapeut zoeken we samen naar de beste oplossing voor jouw klachten. 

Kijk hier voor meer informatie en het maken van een afspraak. 

Pijnklachten aan het bewegingsapparaat ontstaan vaak door overbelasting. Samen met jou kunnen we op zoek gaan naar de juiste mate van belasting bij verschillende activiteiten.
Bij klachten die ontstaan door overbelasting kan oefentherapie uitkomst bieden. Door een actieve aanpak verbeter je de belastbaarheid van je lijf waardoor overbelaste weefsels sterker worden. Hierdoor komt het weefsel tot herstel en heb je minder risico op het terugkeren van de klachten. Vaak bieden wij oefentherapie aan in combinatie met de (sport)fysiotherapeut.
Heb je naar aanleiding van het eerste onderzoek inlegzolen nodig? Dan wil je geen gedoe met de pasvorm van je schoenen. Wij houden zoveel mogelijk rekening met je huidige schoeisel. Wij maken inlegzolen voor alle typen schoeisel, behalve hoge hakken. Ook voor sport- en voetbalschoenen kunnen we precisiewerk leveren. Wij ontwerpen onze inlegzolen digitaal. Daarna worden ze uit één blok gemaakt. Daardoor zijn onze inlegzolen lichtgewicht en duurzaam, met een minimale levensduur van een jaar.
Siliconen orthesen zijn kleine hulpmiddelen die wij op maat maken voor het gebruik aan de tenen. Ze kunnen je tenen je afhankelijk van je klachten ondersteunen, corrigeren en druk ontlasten. Soms gebruiken wij ze aanvullend aan inlegzolen, bijvoorbeeld bij voorvoetklachten.

Om overbelastingsklachten tijdelijk te ontlasten kunnen wij kiezen voor het toepassen van de onderstaande technieken.

Met tapetechnieken kunnen we aangedane weefsels ondersteunen, op spanning zetten of juist laten ontspannen. Ook kunnen we het tapetechnieken testen of inlegzolen zinvol kunnen zijn. Met een vilttherapie kunnen we druk ontlasten of specifieke correcties aan de voet testen.

Als wij plezier in ons werk hebben pluk jij daar de vruchten van. Wij hebben daarom de keuze gemaakt om alleen nog maar te doen waar wij goed in zijn. Dat betekent dat wij een aantal podotherapeutische handelingen niet meer toepassen. Wat wij niet meer doen: Instrumentele behandelingen. Hiervoor hebben we een aantal zeer bekwame (medisch) pedicures in ons netwerk.