Veelgestelde vragen en meest gegeven antwoorden.

Hieronder een overzicht met onze tarieven en andere veelgestelde vragen, staat jouw vraag en antwoord er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op met de podotherapeut in Enschede Hengelo Oldenzaal

Meer informatie? Neem contact op. Een afspraak maken kan online maar je kan natuurlijk ook bellen: 053 203 20 72. We helpen je graag.

Dat kan makkelijk via onze online agenda. Hier maak je 24 uur per dag, 7 dagen per week je afspraak. 

Toch liever persoonlijk contact? Onze collega’s van de administratie op de praktijk in Enschede helpen je via 053 203 20 72 graag tussen en 08.00 en 17.00 uur.

Krijg je toch de voicemail? Bijvoorbeeld omdat er net even niemand op kantoor is. Of bel je buiten openingstijden? Spreek dan in, dan bellen wij terug. 

Afspraken maken via e-mail werkt niet efficiënt. Wil je via e-mail een afspraak maken? Geef dan je telefoonnummer door en wij zorgen dat we jou bellen. 

Twijfel of een bezoek aan de podotherapeut NU nodig is? Of wil je eerst kennismaken en zien wat wij voor jou kunnen doen? Plan dan een afspraak voor een gratis screening van 15 minuten via 053 203 2072. 

Als een podotherapeut een relatief “goedkoop” onderzoek aanbied dan zal er een noodzaak zijn om inlegzolen te maken om kostendekkend te werken.

Steeds meer collega’s in het land kiezen ervoor om dit verdienmodel los te laten. Zo kunnen zij een eerlijker advies geven. Wij gebruiken deze methode ook.

Daardoor betaal je iets meer voor je eerste bezoek, maar krijg je een eerlijker advies. En heb je inlegzolen nodig? Dan zijn deze juist weer goedkoper, waardoor de totale prijs van een behandeltraject marktconform is. 

Specifiek voor onze praktijk komt daarbij dat onze podotherapeuten allebei een specialistisch post-HBO traject hebben gevolgd. Daarnaast ben je voor een eerste bezoek bij de podotherapeut gemiddeld 30-45 minuten kwijt en betaal je vaak €70-€95. Wij werken 45-60 minuten met jou aan het beantwoorden van je hulpvraag, doen een uitgebreid onderzoek en maken gebruik van extra technologie.

Maken we in eerste instantie geen inlegzolen? Of kiezen we voor een andere behandelmathode? Na het eerste onderzoek kun je 3 maanden lang zonder extra kosten bij ons langskomen. 

 • Eerste consult + volledig onderzoek (60 minuten) – 132,95
 • Herhalingsconsult (vanaf 15 minuten) – vanaf 33,25
 • Behandeltraject inlegzolen – 307,87
  Hiervoor krijg je:
  • Consultatie (eerste consult, afhalen inlegzolen, nacontrole)
  • Inlegzolen

  In dit pakket zit naast het genoemde ook zes maanden garantie inbegrepen. Indien je nog terug moet komen voor controle of een aanpassing van je inlegzolen en dit gebeurt binnen zes maanden na het afleveren dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht.

  Hebben wij minder tijd nodig omdat het een eenvoudig probleem betreft dan brengen wij in de meeste gevallen minder in rekening. Bij complexiteit en meer benodigde tijd zullen wij dit ook met jou bespreken, de kosten liggen dan hoger. 

  Let op: voor inlegzolen in antistatische (ESD) werkschoenen geldt een toeslag van 28,20.

Bevallen je inlegzolen goed? En ben je zat van het wisselen of passen ze net niet mooi in dat fijne paar schoenen?

Bestel je de extra inlegzolen binnen 6 maanden na het aanmeten van het eerste paar? Dan kosten deze 110,25. Na deze termijn is een extra paar inlegzolen is verkrijgbaar voor 127,95.

Bestellen? Stuur een mail naar administratie@prokinesis.nl en wij zorgen voor de levering. 

Podotherapeutische zorg wordt NIET belast op je eigen risico. De meeste zorgverzekeraars vergoeden jouw behandeling vanuit de aanvullende verzekering.  Wij hebben als podotherapeuten via onze beroepsvereniging in 2024 met alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de vergoeding van jouw behandeling. 

Wil je je voor podotherapeutische zorg verzekeren? Ons advies is om dat niet te doen (of je moet ook andere zorgsoorten gebruiken) want de premie weegt niet op tegen de eenmalige kosten. 

Aan de hand van jouw polisoverzicht kun je via podotherapie.nl/vergoedingenoverzicht checken of jouw polis een vergoeding verstrekt. Je kan met onze rekenvoorbeelden voor jezelf berekenen of verzekeren zinvol is. 

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). De NVvP regelt samen met het Kwaliteitsregister Paramedici de kwaliteitseisen waaraan de podotherapeut moet voldoen. Dit gebeurt o.a. middels een vijfjaarlijkse audit. Daarnaast is lidmaatschap van de NVvP voor veel zorgverzekeraars een eis om voor vergoeding in aanmerking te komen. 

Wij zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Binnen dit register wordt onze individuele ontwikkeling bijgehouden en iedere vijf jaar getoetst. Voor alle zorgverzekeraars is dit een voorwaarde voor de vergoeding van onze behandeling. 

Wij voldoen aan alle maatregelen die AVG aan ons stelt. Onze privacy verklaring kun je hier downloaden. Daarnaast moeten wij voldoen aan de wet & regelgeving zoals deze voor (para)medische professionals geldt. Dat betekent o.a. dat wij gevoelige gegevens via een beveiligde verbinding uitwisselen met andere zorgverleners.