Inlegzolen zijn dik, ze zitten niet lekker. O ja, je moet ook nog lompe, ouderwetse schoenen aan. Ja, bij ProKinesis kennen we de vooroordelen over inlegzolen. Het laatste wat wij zelf willen is dat laatste: ouderwetse schoenen dragen. Iets met een gezegde: wat gij niet wil dat u geschiedt… Afijn. Met die vooroordelen in ons hoofd zijn we op zoek gegaan naar de meest comfortabele inlegzool. En we zijn een heel eind in de goede richting onderweg! In dit blog, met video over het productieproces, beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen.
Werken die dingen wel voor mij?
Ik zal eerlijk zijn: dat kun je vooraf nooit zeggen. Het overgrote deel van onze cliënten reageert goed op inlegzolen.
Het zijn toch steunzolen?
Nee hoor! Uiteraard kunnen we ervoor kiezen om een klassieke steunzool te maken of om wat extra ondersteuning aan te bieden. Maar aan steunzolen doen we eigenlijk allang niet meer. Correctie is altijd het hoofddoel. Onze inlegzolen bevatten daarom verschillende kantelingen. Over het waarom daarvan kun je hier verder lezen. Het voordeel van correctie is dat we dunnere inlegzolen aan kunnen bieden. Dit bespreken we altijd met jou, zodat je weet wat je kunt verwachten.
Moet ik andere schoenen aan?
Deze vraag wordt (volledig begrijpelijk) vaak gesteld door dames 😉 Wij garanderen je dat je geen investering hoeft te doen in nieuwe, dure schoenen. Onze inlegzolen passen in moeiteloos in een groot deel van je schoenen. Schoeisel heeft namelijk maar een beperkte invloed op onze voetfunctie. Tenzij je hoge hakken of te smalle schoenen draagt is er geen probleem! Wil je deze schoenen toch dragen? Doe ze aan, maar loop met mate 😉
Van welk materiaal maken jullie mijn inlegzolen?
Inlegzolen maken we tegenwoordig van TPU. Dit is een kunststof dat kan vervormen onder hogere temperaturen. Daardoor vormt het zich een beetje naar je voet. Dit materiaal kunnen we in verschillende hardheden toepassen, afhankelijk van de correctie die je nodig hebt. Deze hardheid bespreken we altijd met jou, zodat je weet wat je kunt verwachten.
Hoe worden ze eigenlijk gemaakt?
Onze inlegzolen worden gemaakt door onze eigen 3D printer. Ze zijn daardoor licht van gewicht en slijtvast.
Hoe lang gaan ze mee?
Doorgaans zijn de inlegzolen volledig versleten na 1,5-2 jaar gebruik. Uitzonderingen hierop komen voor: werk je bijvoorbeeld in de bouw dan kunnen je inlegzolen na een jaar al versleten zijn. Als je intensief aan sport doet kan de levensduur ook korter zijn. Je mag er vanuit gaan dat de minimale levensduur in ieder geval 1 jaar is, daar zijn de materialen op getest.
Wij zijn er voor jou!
Je hebt pijnklachten aan je voeten (of hogerop…). Je voelt de pijn bij iedere stap die je zet. Het beperkt je in je dagelijkse leven en tijdens de beoefening van je sport. Je beweegt minder, doet minder wat je wil. Wat zou je graag weer pijnvrij functioneren. Wij helpen je met hoogwaardig advies en comfortabele inlegzolen.
Waar wacht je op? Maak een afspraak!