Naar de podotherapeut in Enschede, Hengelo of Oldenzaal?

Maak kennis met onze podotherapeuten en onze werkwijze. Wij nemen de tijd en hanteren een persoonlijke aanpak met maatwerk voor iedere hulpvraag. Op jouw behandeling van topkwaliteit krijg je altijd 6 maanden full-service garantie. 

Specialisten

Wij leveren reguliere podotherapie aan iedereen met een actieve leefstijl. En dat is dus vrijwel iedereen, want je wandelt vast wel eens een stukje 😉 We doen dit op onze locaties in Enschede, Hengelo en Oldenzaal.

Onze specialisaties zijn sport- en kinderpodotherapie. Onze sportpodotherapeut levert ook de podotherapeutische zorg voor de selecties en jeugdopleiding van FC Twente en individuele topsporters waaronder veel professionele voetbalspelers. Maar ook jij als recreatieve sporter of niet-sporter met een actieve leefstijl bent van harte welkom. 

Onze kinderpodotherapeut heeft een achtergrond in bewegingsagogie en is ook nog werkzaam als turndocent. Daardoor kunnen wij ook ouders en hun kinderen van maatwerk voorzien.

Lees hieronder meer over onze podotherapeuten. 

Maatwerk

Wij nemen de tijd voor jouw probleem en doen uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van jouw klachten. Vervolgens maken we in samenspraak met jou een behandelplan. Jij bent immers de persoon die de therapie uiteindelijk gaat uitvoeren en/of gebruiken. 

Maikel Caarels,
podotherapeut en sportpodotherapeut.

“Podotherapie op Champions League niveau”

In 2008 studeerde ik aan de Saxion Hogeschool Enschede af als podotherapeut. In 2013 rondde ik mijn post-HBO opleiding tot sportpodotherapeut aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven af. Ik ging in eerste instantie in loondienst werken. 

Na een jaar kwam er een buitenkansje langs en kon ik een praktijk voor podotherapie in Enschede openen. Bovendien: ik had al wel door dat ik niet tot mijn pensioen voor een werkgever zou werken. 

“De podotherapeut maakt inlegzolen”. Veel gehoord, maar niet mijn manier van werken. Ik (en mijn collega ook) hanteer een kritische,  nuchtere maar wel holistische visie op gezondheid waarbij ik geloof dat alles wat in het lijf aanwezig is met elkaar samenwerkt. Daarmee probeer ik onze ambitie om podotherapie op Champions League niveau te leveren waar te maken.  

Ik hou spreekuur als podotherapeut en sportpodotherapeut op de locaties: Enschede, Hengelo Driesprong en Oldenzaal. Inzicht in wat er in je voet speelt? Ik ben opgeleid om echobeelden te maken en kan dit op alle locaties doen. 

Kyra Pen,
podotherapeut en kinderpodotherapeut.

Mijn naam is Kyra Pen. Nadat ik in 2014 mijn bewegingsagogie diploma heb gehaald op het MBO, heb ik de keuze gemaakt om verder te studeren. Podotherapie sprak mij aan omdat het een vak is waar theorie en praktijk elkaar afwisselen. Daarbij kwam ik er tijdens mijn sportopleiding voor bewegingsagogie achter dat ik graag anderen wou helpen met mijn kennis en ervaring. Daarom heb ik uiteindelijk de keuze voor podotherapie gemaakt. 

Mijn specifieke interesse binnen het vakgebied ligt in het behandelen van het (sportende) kind. Hiervoor heb ik in 2022 de post-HBO opleiding kinderpodotherapie gevolgd en afgerond. 

Ik hou spreekuur als podotherapeut en kinderpodotherapeut in Enschede, Hengelo (beide locaties) en Oldenzaal.

Robin Issa
podotherapie assistent

Mijn naam is Robin Issa. Vorig jaar ben ik na een uitstap in het ondernemerschap mijn opleiding tot podotherapeut af gaan ronden. Hierdoor kwam ik in het voorjaar van 2022 stage lopen bij ProKinesis. Deze stage heb ik inmiddels afgerond en daarmee is het hele zorginhoudelijke deel van mijn opleiding volbracht. Het project waarmee ik mijn opleiding af kan ronden bevindt zich nu in de afrondende fase.

Ik verwacht in januari 2023 af te studeren en mag mij dan officieel podotherapeut noemen. Tot die tijd werk ik onder supervisie van Maikel als podotherapie assistent waarbij ik zowel voor als achter de schermen van de praktijk werkzaamheden uitvoer.

Als podotherapeut ga ik binnen ProKinesis aan de slag met chronische ziekte, leefstijl en ouderenzorg. Je gaat mij straks vinden op de locaties Enschede, Hengelo (beide locaties) en Oldenzaal.

“Sta op gezondheid! Zowel letterlijk als figuurlijk. In 4 stappen van je klachten af met maatwerk van topkwaliteit”