Duursportlab: prestaties verbeteren voor hardlopers, wielrenners en triatleten.

prestatie hardlopen

Sinds kort participeert onze sportpodotherapeut Maikel in het Pro-F duursportlab. In dit lab kun je terecht als je als hardloper, wielrenner of triatleet wil weten hoe je ervoor staat. Maar nog meer is het lab bedoeld om uit te vinden wat je kunt doen om je prestatie tijdens het hardlopen, fietsen en/of zwemmen te verbeteren. Op onze toplocatie in Enschede hebben wij alle faciliteiten om jouw het antwoord te kunnen geven. Iedere duuratleet kan bij ons terecht. Ben je beginner en wil je een goede start maken? Of ga je toch echt voor die marathon en wil je weten wat er nodig is voor die toptijd? In beide gevallen ga je bij ons het antwoord vinden.

~ Wouter Welling, bewegingswetenschapper

“Duursporters hebben vaak disbalans in kracht tussen het ene en andere been. Deze disbalans vergroot het risico op blessures, zeker wanneer je al eerder letsel hebt doorgemaakt.”

Ons gezamenlijke duursportlab is een uniek initiatief in de regio Twente. De sportpodotherapeut werkt hierin samen met de bewegingswetenschapper van Pro-F. Binnen het duursportlab doen we verschillende testen.

Een topprestatie kan worden geleverd als de fysieke voorwaarden als kracht, flexibiliteit, stabiliteit en uithoudingsvermogen optimaal zijn. Onze bewegingswetenschapper neemt hiervoor gevalideerde testen af. De sportpodotherapeut beoordeelt de stabiliteit van de voet- en enkelgewrichten. Daarnaast kijken we samen naar je materiaal (schoenen, fiets). Met de sensorensystemen van RunScribe, X-Sens en ons high-speed video analysesysteem kijken we naar de mechanica van je lijf. Optioneel is nog een inspanningstest mogelijk.

Op basis van alle data uit het onderzoek komen we tot een (trainings)advies voor de verbetering van jouw prestatie én het voorkomen van blessures. Uiteraard krijg je de data en het advies gepresenteerd in een uitgebreid rapport.

~ Maikel Caarels, sportpodotherapeut

“Inlegzolen zijn vrijwel nooit de definitieve oplossing van een probleem. Ook hebben ze geen effect op het voorkomen van blessures. We gebruiken ze dan ook alleen als advies als er al klachten aanwezig zijn. Zijn er geen klachten en vinden we wel een probleem met de voetgewrichten? Dan lossen we dit zoveel mogelijk op door oefeningen toe te passen”

Benieuwd naar wat wij precies voor je kunnen betekenen en wat je dat kost? Meer info krijg je via deze link op de website van Pro-F Professionele Fysiotherapie. Je afspraak plan je door te bellen met 053 851 06 94. Zien wij jou binnenkort ook?